Månadsbrev banan september

Hej!

 

September månad och vi närmar oss första morgonfrosten.

 

Vi börjar med en tillbakablick på augusti:

Sommarvärmen kom till slut och bana fick sin karakteristiska ”solbränna”. Våra greener mår bra av torkan men greenområdena är mer känsliga för torkperioder, så här jobbade vi hårt med bevattning (handvattning) för att stå emot torkan. Men månaden avslutades regnigt och det kom ca 40 mm. Under regnet passade vi på att gödsla upp tee och greenområden. Vi avslutade månaden med en efterlängtad greendressning. Vi har även denna månad börjat titta på kommande projekt under höst och vinter (återkommer om detta).

 

Vad kommer att hända under september:

Hösten är på ingång och lugnet kommer återigen att lägga sig över Fjällbacka och Golfklubben efter en hektisk sommar. Vädermässigt så får vi hoppas på lagom med nederbörd. Första morgonfrosten kommer nog snart på besök. Men vi får hoppas att vi har plusgrader på hummergolfen så denna tävling kan köras enligt plan med första star kl. 7:00. Vi kommer nu att gå in i en period där det ligger lite mer jobb utöver rutinjobben, t.ex. förbereda vintergreener, djuplufta, dressa greenområden, justera bunkersand, stödsådd, jobba med dräneringar, slyröjning och lufta FW. Under denna månad kommer vi även att åka på utbildning och golftävling för banpersonal.

 

I somras var vår bankonsulet Peter Edman från svenska Golfförbundet här och summeringen lyder:

”Det händer hela tiden saker på er bana speciellt mindre moment som hela tiden testas och justerar er banskötsel. Ni ligger långt framme i detta ”finlir” och det syns att ni hela tiden utvecklar er redan fina anläggning och bana”.

 

Banan är väldigt bra nu så ut och spela med er!

 

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef