Månadsbrev banan oktober

Hej!
 
Oktober månad, och den härliga hösten är här!
 
Vad har hänt på banan under september:
Vädermässigt så kan vi konstatera att det varit en skiftande månad, från frost till 25°c och från skyfall till härligt soliga dagar. Större jobb som blivit gjorda denna månad är luftning, stödsådd och dressning av greener. Inför säsong 2016 har vi provkört ny greenklippare av märkena John Deere, Jacobsen och Toro. För att hålla oss på bana uppdaterade har vi varit på maskinvisningar och utbilningar. Säsongens större tävlingar avslutades med Hummergolfen, vilket blev en lyckad tävling. Grattis alla vinnare till havets svarta guld. Våra säsongsanställda, Isak och Albin avslutade sina tjänster sista september, vi tackar er för ett kanonjobb genom säsongen och välkomnar er tillbaka nästa år.    
 
Vad kommer att hända på banan under oktober:
På grund av att vi gått ner i personalstyrka kommer vissa fredagsklippningar att läggas på torsdagar istället. Vi har mycket jobb framför oss och vilken ordning jobben kommer får vädret avgöra. Det som ligger i pipeline är dress av greenområden, lufta tee, förbereda vintergreener, jobba med dräneringar, lufta FW, börja renovera vissa tee samt stödsådd av dåliga fläckar på banan.   
 
En liten reflektion som jag gjorde när jag satt i traktorn och luftade greenerna:
Visst är det givande, kul och viktigt att spela på bra greener. Jag tror inte att någon säger emot mig angående det! Men för att få bra greener krävs mycket mer arbete än att bara klippa och flytta hål. Gör vi inget mer än att klippa kommer en halvdöd green ligga där till slut. Moment som dressning, vertikalskärning, gödning, yt- och djuplufting samt stödsådd är avgörande för att ha en bra green nu och i framtiden. Vissa av dessa moment stör mer än andra (från några timmar till någon dag) men vi måste få det gjort för att hålla en bra green. Ser vi på hela säsongen så är det en otroligt liten tid som greenerna är lite sämre på grund av ett moment som t.ex. djupluftning. För oss på banan är det viktigt att ni som spelar golf får ta del av den här informationen kring hur viktigt det är att vi kontinuerligt jobbar med greenerna. Så nästa gång du spelar på en nydressad eller nyluftad green, var nöjd att det jobbas med greenen för det mår den bra av, och i slutändan du! Så kontentan blir: ALLT vi gör, gör vi för att du skall få en bättre bana!
 
Ta nu vara på höstens härliga sol och spela golf. Banan är riktigt bra!
 
OBS! Det är absolut förbjudet att gå på frostiga Greener OBS!
 
Har du aldrig spelat golf och är sugen på att testa?  Då ringer du vår tränare Ture på 0525-31150 så tar han hand om dig!
 
Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef