Månadsbrev banan mars

Hej!

 

Mars månad, och öppningen av sommargreener närmar sig.

 

Vad har hänt på bana under februari:
Första veckan i februari gick i vinterns tecken men efter det har det i stort sett varit plusgrader hela tiden. Det är till och med så att vi har en liten tillväxt på gräset.
Vi har under månaden till och från arbetat med vagnboden och det nya elbilsgaraget. Allt har flutit på bra så vi har lite eldragning, markjustering och målning kvar. I verkstaden har det varit fullt upp med reperationer och service av maskiner inför säsongen.  
Vi har även börjat köra ut träd som blåst ner på banan under vintern samt påbörjat att sätta en ny trappa upp till 5:ans gula tee. Vi kommer även grusa upp en yta intill 5:ans tee för att ställa en bänk på, vilket jag tror kommer att uppskattads när det blir kö på hålet.  
Våra greener och greenområden har fått lite vård i form av gödning och dressning.
Banan ser riktigt bra ut för årstiden. Håller det sig som det är nu kommer de små vinterskador vi fått att läka ihop snabbt när lite mer värme kommer.            

 

Vad kommer hända under mars:
Om vädret tillåter kommer vi öppna sommargreenerna, information om detta kommer på hemsidan.
Vi kommer att avsluta vårt jobb i vagnboden och elbilsgaraget, det som kan släpa lite är målning och invändig asfaltering. På bansidan kommer vi fortsätta städa bort vass och bråte efter vinterns stormar och översvämningar så banan är ”ren” när vi öppnar. Övriga jobb är bl.a. färdigställa trappan på 5:an och om vädret är med oss skall gul tee på hål 17 få sista justeringen. Fortsätta köra ut träd som stormarna tagit i vinter, samt alla rutinjobb vi behöver göra för att presentera en bra bana vid ett ev. öppnande av sommargreener. Det ligger även några utbildningar under mars.

 

Jag vill passa på att påminna om städdagen den 28 mars och att vi söker banpersonal inför säsongen. Mer om tjänsterna kan ni läsa på hemsidan under banan.

 

PS. Börja putsa klubborna för snart är det dags!           

   

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef