Månadsbrev banan maj

Hej!
 
Maj månad och vi hoppas på värme.
 
Vad har hänt på banan under april:
Vädermässigt har april varit torr och kall med morgonfrost till och från hela månaden. Detta har satt oss i ett dåligt läge att ”dra” igång banan inför Nordea Tour. Men i skrivande stund regnar det och vi har precis lagt ut fairway gödning. Så under de 9 dagar som är kvar till tävlingen kommer mycket att hända med och på banan. Men vi har inte gjort några drastiska förändringar på banan för att möta denna tävling utan vår filosofi är att hålla banan så bra att banan spelas i stort sett som den är.
Vi har planterat nya träd på vänstersidan 4:ans fairway, tänk på att det är fri dropp här så vi skonar våra nyplanterade träd. Några övriga jobb denna månad har varit torvning och sådd av vit och gul tee på hål 17, stödsådd av sämre fläckar på banan samt asfaltering av golvet i nya elbilsgaraget och gången upp till tee 8. Och apropå elbilsgaraget så står det nu 8 st nya elbilar här för uthyrning till er.
Albin Nilsson började sin säsongsanställning denna månad, det är hans första säsong här och vi välkomnar honom till bangänget.
 
Vad kommer att hända under maj:
Nordea Tour kommer givetvis att få mycket fokus i början på månaden. Men när tävlingen är över och ”lugnet” har lagt sig skall banan, då framför allt greener och greenområden få lite friskvård i form av bl.a. luftning och dressning. Om vi får tid skall vi också dränera. Rutinjobben kommer att ta mer och mer av vår tid, och vi kommer att jobba på för att ge er en riktigt bra bana!
 
Visste du att vi nu ligger på plats 40 av Sveriges 500 golfbanor och att vi är rankad som bästa banan i Bohuslän Dal. Detta är Golf Digest rankinglista.  
 
Till sist några saker du skall tänka på:
Vår säkerhet, invänta klartecken och släckt varningsljus.
Laga ditt nedslagsmärke.
Lägg tillbaka HELA krattan i bunkern.
 
Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef