Månadsbrev banan januari

Hej!

 

Januari månad och vi har ett nytt år med massa roligt framför oss.

 

Vi börjar med en tillbakablick på december:
Vädermässigt så har december bjudit på det mesta som regn, storm, översvämningar och minusgrader men inte så mycket snö.
Vi har påbörjat renoveringen av gul tee på hål 17, ny bevattning, ny dränering och all såbäddsmaterial är på plats. Det som kvarstår är finjustering av teeplatta och ytterkanter, men detta gör vi till våren när värmen har återvänt. Vi har även dränerat framför green 5 och 13. Vi skulle även ha dränerat kort höger innan green 2, men när vi skulle flytta dränerinsmaskinen till 2:an började det blåsa ordentligt och havsnivån steg och la stora delar av ön (även 2:an), hål 7 och 15 under sig. Så 2:an kommer att bli dränerad till våren.
Övriga jobb under december har t.ex. varit: tömt bevattningen, spärrat av greener, städat banan från vass och bråte efter högvatten, maskinservice och trädfällning. Roger och Fredrik har varit på en Heta Arbeten kurs. I slutet av december gick vi på julledigt.

 

Vad kommer att hända på bana under januari:
När vi kommer tillbaka efter ledigheten är det fullt ös igen. Vissa jobb är ju väderberoende men ett axplock är, trädfällning, grävmaskinsjobb, maskinservice samt ett nytt elbilsgarage.

 

Tittar vi i backspegeln på 2014 är jag nöjd med vad som har hänt på bana. Vi har enligt plan fortsatt att utveckla banan, lyckats att kämpat mot både torka och kraftiga nederbördsmängder, haft Nordea Tour som blev lyckad. Jag hoppas att även du är nöjd med banan under 2014. Men nu är det ett nytt år och alla på klubben är taggade att ta sig an en ny säsong.

 

För att få en bra bana krävs bra personal. Så sist men inte minst vill jag tacka alla ”gubbar” på banan för ett bra jobb det gångna året, Roger, Örjan, Fredrik, Isak, Jonathan och Nils. Tack!

 

Gott nytt år!     

 

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef