Månadsbrev banan augusti

Hej!
 
Augusti månad, och sommarvärmen har lyst med sin frånvaro!
 
Vi börjar med en tillbakablick på juli:
Månaden började varmt men värmen försvann lika fort som den kom. Så en sommar med härlig värme och goa bad har det inte blivit, så nu får vi hoppas att augusti levererar istället. Men det ”lite” sämre badvädret har bidragit till mer golfspel vilket vi givetvis är glada över. Det var flera år sedan vi banarbetare möttes av så många morgonpigga golfare som gick ut innan tidsbokningen.
På bana har allt rullat på. Vi har sprutat mot ogräs på FairWay och i början av månaden fick vi jobba mycket med handbevattning. Vid denna tidpunkt av året så gäller det för oss att främst underhålla och hålla banan i ett bra skick för er, större jobb kommer till hösten. Banan var och är i ett riktigt bra skick, får jag gnälla på något så skulle det vara på sniglarna, ”mördarsniglarna” har drastiskt ökat i år. Det är framförallt runt 11:ans green och på morgotimmarna som vi stöter på sniglarna.
 
Vad kommer att hända under augusti:
Värmen kommer, eller? Skola och jobb väntar för många så vi kommer troligen att gå ner lite i golfspel på veckorna. Rutinjobben kommer att rullar på. Det kan bli aktuellt med en greendressning.  Johnathan och Nils kommer att sluta sina säsongsanställningar, tack för ett kanonjobb!
 
Till alla er som läser detta så ber jag om hjälp med följande, lägg tillbaka HELA bunkerkrattan i bunker. Tyvärr verkar det som vissa golfare får beslutånget över var krattan skall ligga så då slängar man bara ner den. Kontentan av detta är att bara efter någon timmes spel efter vi krattat bunkrar och lagt rätt krattorna så ligger krattorna slängda lite hur som helst.  Sen har vi olagade nedslagsmärken som jag tycker ni har blivit bättre på att laga, men vi kan bli ännu bättre! Till sist tänk på vår säkerhet slå inga stressade slag mot oss, vi har inte ögon i nacken. Ett exempel är när vi klipper en green och golfaren står otåligt på fairway eller tee på par 3 och väntar på att få spela in, då har det hänt flera gånger att en boll kommer. Detta är absolut förbjudet och kan resultera i en allvarlig olycka och anmälan till tillhörande golfdistrikt.  Tack på förhand.
 
Banan är bra och för att den skall bli det behövs ett bra team som är intresserade och brinner för yrket. Roger, Örjan, Fredrik, Isak, Nils, Jonathan och Albin bra jobbat gubbar! Om ni undrar vem som är vem så hittar ni en bild på på oss under fliken "Bangänget 2015".     
 
PS. Ta till vara på resten av säsongen, kylan kommer fortare än vad vi tror.
 
Vi ses där ute Robert Molin/Banchef