Fjällbacka Open

Extra Prizes!! Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open 2018

• Lowest score over 18 holes any of the 3 tournament days. If players are tied, countback will be applied.
    Prize Money: SEK 10 000, sponsored by: SPENDRUPS
  • 1st Player to make a Hole-In-One on any of the holes:
    Prize Money: SEK 10 000, sponsored by: Fjällbacka Open Committee

Swedish Golf Tour är Sveriges professionella golftour

Swedish Golf Tour är en mycket viktig faktor i svensk elitgolfs utveckling. Svenska världsstjärnor som Annika Sörenstam, Henrik Stenson, Anna Nordqvist, Kristoffer Broberg m.fl. har spelat och vunnit på touren innan de tagit nästa steg i sina karriärer.

Herrarnas tävlingar ingår i Nordic Golf League där en topp 5-placering på Order of Merit ger fullt kort på Challenge Tour nästföljande år. På damsidan ingår ett antal tävlingar i LET Access Series som är undertour till Europatouren för damer. Via LETAS Order of Merit får fem spelare fullt kort till damernas Europatour, LET, nästkommande år.

Touren startade 1984 och då spelades åtta herrtävlingar. Två år senare, 1986, fanns även damtävlingar på schemat. Touren har sedan starten haft ett flertal olika namn som Telia Tour, SAS Masters Tour och de senaste åren Nordea Tour. Från 2017 återlanseras touren under det ursprungliga varumärket Swedish Golf Tour. Från och med säsongsstart 2018 projektleds Swedish Golf Tour av Svenska Golfförbundet.

FEMTE ÅRET I RAD

För femte året i rad arrangerar Fjällbacka Golfklubb stolt årets Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open som är en av 15 deltävlingar för herrar på Svenska Golf Touren (SGT). Både spelare och Svenska Golfförbundet har återigen gett oss förtroendet att arrangera denna deltävling. Detta är tack vare ett otroligt arbete från alla frivilliga funktionärer som engagerar sig och gör en strålande insats både innan och under tävlingsdagarna. Givetvis är det också ett uttryck för att vi har en bana i absolut toppklass. Enligt senaste ranking, nr 7/2017, från Golf Digest så ligger Fjällbacka Golfklubb på top-50-listan över svenska banor.

Förberedelser är på gång och just nu arbetas det för fullt på Fjällbacka Golfklubb för att få banan i toppskick!

2018 ÅRS STORA HOTELLET BRYGGAN FJÄLLBACKA OPEN

Den 17 - 19 maj är det så dags för en av Fjällbacka Golfklubbs större event, numera vid namn Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open.

Fjällbacka Golfklubb är oerhört glada över våra samarbetspartners som också bidrar till att genomföra tävlingen. Läs mer om årets sponsorer under fliken ”Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open 2018”.

Från torsdag till lördag går tävlingen av stapeln med 156 startande spelare. Under dessa tre dagar har ni möjlighet att följa tävlingen kring banan och inne i klubbhuset. Välkommen att följa spelarna göra upp om en prissumma på 400.000 kr.