Månadsbrev banan september

Foto: 2017-09-01, Hål 14

Hej!

September månad och den härliga hösten närmar sig!

Vi börjar med vad som hänt på banan under augusti:
Vi inledde månaden med att fira klubbens 50 års dag. Detta firades under dagen med olika golftävlingar och kaffe och tårta, samt på kvällen bjöds det på buffé med trubadur. Riktigt lyckad dag, till och med så lyckad att flera påtalade att vi bör ha något liknande varje år. Helt enkelt en trevlig golfdag!
Jobben på banan rullade på! Några småjobb har varit att fylla på och justera bunkersand och lufta tee men vi fick även till ett litet större jobb i form av greenvård, som bestod av dressning och luftning. Som vanligt är det inte kul att vara banansvarig en sådan dag då vissa inte förstår vikten av greenvård i det korta och långa loppet. När vi luftar greenerna är det med en maskin som är påkopplad bak på traktorn, det tar ca 15-20min att lufta en green. På grund av kvalitetssänkningen och att vi var i vägen så sänkte vi denna dag greenfeen från 550kr till 200kr. Då var ju vår tanke att när en boll närmade sig en green där luftning pågick skulle hålet avslutas och fortsätta spelet på nästa hål istället. Detta funkade inte riktigt… det stod hur många bollar som helst som skulle ”vänta” ut luftningen vilket även detta resulterade i stor irritation… Kom ihåg att allt vi gör på banan gör vi för att du skall få en bättre golfbana och upplevelse!
Vi hann även klämma in en trevlig firmagolf med efterföljande middag. Det är fantastiskt att få vara med i en organisation där alla kan mötas från banarbetare till krögare och styrelsemedlemmar och ha superkul tillsammans. Detta gör oss tajta och superstarka, jag skulle vilja påstå att detta är grunden till att få en bana som är lite bättre än många andra.! Våra sommarjobbare Ingemar och Jonathan slutar denna månad och jag vill tacka er för ett kanonjobb i sommar!

Vad kommer att hända under september:
Vi får som vanligt hoppas på en månad med bra väder(troligen kommer första frosten). Vi kommer gå in i en lugnare period vilket ger oss möjlighet att så smått påbörja höstens jobb, som ex, dräneringsarbete, stödsådd greener, dressningar av green och greenområde, bevattningsarbete och fastighetsvård. Hur mycket vi hinner av detta är ju givetvis styrt av grästillväxten, plus att både Ingemar och Jonathan har slutat sina sommarjobb. Vad som blir det stora projektet i vinter är inte spikat än så det återkommer vi om.

Banan är riktigt bra och berömmen öser in, Tack!

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef