Månadsbrev banan april

Hej!

April månad, och värmen är förhoppningsvis på ingång.

Vi börjar med en tillbakablick på mars:
Trots en kall månad så öppnades sommargreenerna den 13 mars. Innan öppnandet så klippte vi även alla ytor utom ruffen vilket är unikt tidigt. Vi gick in i mars med en bra bana vilket ger oss möjlighetet att leverara en toppbana inför Nordea Tour i maj.
Vi har haft fullt upp under månaden men bla. städa banan, sätta ny trappa till gul tee hål 5, förberett bana för spel på sommargreener, startat upp bevattningen, förberett trädplantering vänster om 4:ans fairway, börjat justera inför sådd och torvning av gul tee hål 17 samt lite kurser och bransch träffar.
I slutet av mars fick vi ett klassiskt bakslag med massa snö. Lite av snön låg även kvar när vi hade vår städdag, men snön stoppade inte 50 glada medlemmar som hade kommit för att hjälpa till, tack till er! 30 mars kom Isak tillbaka och började sin säsongsanställning.

Vad kommer att hända under april:
Under denna månad skall allt sitta inför Nordea Tour, den 11maj. Projekt skall slutföras, det skall sås och torvas, putsas och få till en greenstandard som matchar tävlingen. Tävlingen är stor och bra för oss och det är lätt att stirra sig blind på dessa tävlingsdagar ” då allt gäller”. Men för oss gäller det att leverera en mycket bra bana och service hela säsongen. Förhoppningsvis kommer vi få lite mer värme under april och med värmen kommer vi att dra igång lite gödningar, dressningar och tätare klippintervall.

Vi kommer i år att justera antalet soptunnor på banan. Det kommer det finnas soptunnor här: Rangen, vagnboden, omklädningsrum, puttinggreen, hål 4, hål 5, hål 9, kiosken, hål 10, hål 14, hål 16 och klubbhus. Se nu till att skräpet hamnar i dessa och inte på banan.
Vi har även uppmärksammat att våra längdplattor på fairway är väldigt svåra att se. Så en lösning på detta testas nu på fairway 6 iform av 30 cm höga vippor som sticker upp från marken. Färger och längder är samma som plattorna, blå 50, röd 100, gul 150 och vit 200 meter från greenkant.

Till sist, glöm inte bort att laga ditt nedslagsmärke!

PS. Vill du spela golf i påsk? Skynda då att boka för tiderna är snart slut.
Glad Påsk önkar vi er alla!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef